De Bonte Wever: geen dag is hetzelfde

De Bonte Wever in Assen is een zeer vooraanstaande speler in zowel de vrijetijds- als in de zakelijke markt. Het complex omvat onder meer een viersterrenhotel, een multifunctioneel evenement- en congrescentrum met diverse zalen en vergaderlocaties, twee restaurants, een uitgaanscentrum, een zwem- en saunaparadijs, fitnesscentrum, schoonheidssalon en bowlingcentrum. Uniek is de all-inclusive mogelijkheid op alle onderdelen, gecombineerd met maatwerk events voor grote hoeveelheden gasten.

“De combinatie van activiteiten die wij hier in één complex verenigd hebben is in Nederland ongekend”, vertelt directeur Christa de Ruiter trots. “Ons bedrijf is volledig zelfstandig en we hebben alle expertise in eigen huis. Daarmee zijn we een uitstekende sparring- en productiepartner voor (evenementen)organisatoren. Bovendien organiseren we met grote regelmaat ook zélf diverse events en bijeenkomsten.”

Hoogste niveau
Afgelopen jaar werd een grondige uitbreiding gerealiseerd waarmee De Bonte Wever in omvang bijna verdubbelde, dankzij de bouw van onder meer extra hotelkamers, nieuwe restaurants, een grand café, een congreszaal, extra entree en meer parkeergelegenheid. Een miljoeneninvestering, waardoor nog meer partijen en gasten de weg naar de Drentse hoofdstad weten te vinden. De Bonte Wever beschikt over het gouden Green Key keurmerk, voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Het congrescentrum en de bijbehorende vergaderzalen hebben een vierhamer classificatie van Vergaderhamers, het kwaliteitslabel voor de congres- en vergadermarkt.

Epicentrum
“Wij zijn een zeer dynamisch bedrijf, dat continu in beweging is”, aldus De Ruiter. “Elke dag is hier écht compleet anders. De ene dag hebben we een groot personeelsfeest, de dagen erop een meerdaags congres en dan zijn we opeens het epicentrum van het WK Dansen, het Dutch Open Dartstoernooi of een ander groot evenement. Met onze all-in formule trekken we zowel toeristen als zakelijke bezoekers, uit binnen- en buitenland. Voor iedereen is er hier zoveel te beleven, dat men in principe dagenlang in het complex kan verblijven. Maar natuurlijk is er in de omgeving ook ontzettend veel te doen. Juist in de combinatie ligt onze kracht. We zitten in de mooiste natuur-, fiets- en wandelprovincie van Nederland! Alles in ons bedrijf straalt dat ook uit.”

Avontuurlijke werkgever
“We kijken niet naar wat andere hotels doen, maar we zijn vooral bezig met onze gasten: van jong tot oud en van zakelijk tot aan de hoogste leisure categorie. Alles is er bij ons op gericht, om het mensen maximaal naar de zin te maken. Gastvriendelijke medewerkers zijn daarin cruciaal! Met hun persoonlijke aandacht zorgen zij voor de positieve beleving die onze gasten mee naar huis nemen. Als bedrijf moet je telkens weer vernieuwen, zodat je mensen positief blijft verrassen. Bij veel horecabedrijven is het werk seizoensgebonden. Bij ons niet: het werk gaat hier 365 dagen per jaar en 24 x 7 door. Ik mag wel zeggen, dat wij een avontuurlijke en aantrekkelijke werkgever zijn. Dat moet ook wel als je rond de 300 medewerkers aan het werk hebt, nietwaar?”

Meer informatie op: www.debontewever.nl

Sponsoren