Finalisten 2017 bekend!

Op woensdagavond 4 oktober zijn de drie finalisten van de Drentse Onderneming van het Jaar 2017 bekendgemaakt: BPZ (Bouwprodukten Zomer), Waterking uit Tynaarlo en Resato uit Assen. Het trio kwam van de negen genomineerden als beste uit de bus. Eén van hen zal op donderdag 16 november in De Nieuwe Kolk te Assen worden uitgeroepen tot winnaar van de Drentse Onderneming van het Jaar 2017.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis van Coevorden hielden alle genomineerden woensdagavond een korte pitchpresentatie. Op basis van vooronderzoek en de pitchpresentaties maakte de jury uiteindelijk haar keuze. Juryvoorzitter Eric Zwart, in het dagelijks leven directeur Bedrijven bij Rabobank Assen en Noord-Drenthe, liet weten dat het dit jaar opnieuw een moeilijke beslissing was. “De negen genomineerden zijn allemaal bezig met innovatie en duurzaamheid én hebben oog voor hun personeel. Ze zijn stuk voor stuk een visitekaartje voor de provincie.”

BPZ

“We zijn hartstikke blij met onze finaleplek!” vertelt een zichtbaar verheugde Matthijs Zomer. “Vijfenveertig mensen hebben hier keihard aan gewerkt. Dit is echt de kroon op ons werk. Dat we dít samen bereikt hebben.” Op de vraag hoe hij de weg naar de finale ziet, antwoordt hij lachend: “We hebben het hartstikke druk, maar hier maken we zeker tijd voor. Die finale wordt een bijzondere dag!”

Waterking

Ook Waterking ontving vol trots de finaleplek. “Dit is enorm belangrijk voor ons bedrijf, maar vooral voor onze medewerkers!”, aldus Jakob Knoop. “Wij kunnen het niet alleen, we doen dit echt  met elkaar. Dat vind ik ook het mooie aan deze prijs, hij is echt voor de hele onderneming.” De finale op 16 november ziet Knoop wel zitten: “Als je zo ver bent gekomen, heb je nog maar één doel: winnen. Dus daar gaan we voor!”

Resato

“Dit is niet alleen een waardering voor ons bedrijf, maar vooral ook voor al onze mensen die kei en keihard werken”, reageert Rob Castien vol enthousiasme. “Echt fantastisch, dat dit nu ook door mensen van buiten de deur wordt gezien. We hebben tot nu toe heel bescheiden gereageerd. Maar nu we bij de laatste drie zitten, mogen we los op social media! Het is tijd voor meer aandacht binnen de onderneming en daarbuiten. Wij zijn apetrots!”

Finale De Nieuwe Kolk

Op 16 november zal tijdens de finaleavond in De Nieuwe Kolk bekend worden gemaakt wie van deze drie finalisten uiteindelijk de titel Drentse Onderneming van het Jaar 2017 wint.