Finalisten Drentse Onderneming van het Jaar 2018 bekend!

In het Hunebedcentrum in Borger zijn de drie finalisten van de Drentse Onderneming van het Jaar 2018 bekendgemaakt. Het zijn NewNexus uit Tynaarlo, Vepa Project Furniture uit Hoogeveen en Proxcys uit Nieuw-Amsterdam. De jury selecteerde de drie bedrijven op basis van vooronderzoek en de indruk die ze achterlieten na hun presentaties. Kort daarvoor mochten alle negen genomineerden namelijk in precies drie minuten hun bedrijf pitchen. Op donderdagavond 15 november zal de winnaar bekend worden gemaakt, tijdens de feestelijke finale in het Atlas Theater in Emmen.

Juryvoorzitter Eric Zwart en erevoorzitter Henk Brink waren op handelsmissie in China met een delegatie bedrijven uit Drenthe en lieten via een filmpje van zich horen. Plaatsvervangend juryvoorzitter Hans de Willigen feliciteerde niet alleen de finalisten, maar alle genomineerden: “Gefeliciteerd, wat een toppers. Allemaal uitermate inspirerende verhalen, wat een parels van bedrijven hebben wij in Drenthe, diep respect!

NewNexus
“Ik vind het fantastisch en de collega’s zullen trots zijn! Al was ik wel erg zenuwachtig want het waren allemaal hele goede pitches. Als sociaal ondernemer hebben wij een vorm van ondernemen neergezet waarbij we als commercieel bedrijf onze dingen goed doen, maar daarnaast ook prima voor de omgeving zorgen. Het is een andere vorm van ondernemen en ik denk dat we daarom wel eens de Drentse Onderneming van dit jaar kunnen worden” aldus Richard Tapper.

Vepa Project Furniture
Janwillem de Kam: “Het is hartstikke leuk om dit mee te maken. We zijn normaal niet zo van de prijzen, we werken vaak juist op de achtergrond. Maar nu we zover zijn willen we ook winnen! Voor de medewerkers die zich elke dag ongelooflijk inspannen is deze plek in de finale echt de mooiste beloning. Het is leuk om te zien dat we iets hebben wat mensen inspireert, dat mensen het leuk vinden dat je van rotzooi producten maakt. We gaan de jury net zo ontvangen als onze klanten. Die gaan altijd blij weg, dus als zij ook blij weggaan maken we een kans!”

Proxcys
“Fantastisch, helemaal geweldig! Het was ontzettend spannend, maar ik ben zo blij dat we door zijn naar de finale. We hebben de pitch heel serieus genomen en dat zullen we ook doen met de voorbereidingen voor de finale. We zullen de jury laten zien wat we doen en hoe mooi onze producten zijn, maar natuurlijk laten we ook de collega’s zien, we doen het tenslotte met z’n allen. We zijn echt een team en dat willen we laten zien!” zegt Anita Oosterveld-Janssen.

Atlas Theater Emmen

Op donderdagavond 15 november zal tijdens de finaleavond in het Atlas Theater Emmen bekend worden gemaakt welke van de drie finalisten zich uiteindelijk Drentse Onderneming van het Jaar 2018 mag noemen.