New Nexus doet het op z’n Rijnlands

Gelukkige medewerkers, mooie winsten

Vaak krijg je via websites een goede eerste indruk van een bedrijf. En als die van New Nexus iets heel snel duidelijk maakt, is dat ze -zoals ze zelf schrijven- iets met IT doen, maar dat ze de manier waarop ze dat doen, véél belangrijker vinden.

“Binnen ons bedrijf hanteren we het Rijnlandse model. Dat is gebaseerd op zorgplicht, samenwerking en vertrouwen”, vertelt Richard Tapper. Hij stond samen met Jan Schut aan de basis van New Nexus. “Onze vroegere werkgever was Angelsaksisch georiënteerd, gericht op winstmaximalisatie, zonder oog voor morgen. Voor Jan en mij was dat reden om in 2007 te vertrekken en een eigen bedrijf op te zetten.” Nu, elf jaar later, telt New Nexus maar liefst 140 vaste medewerkers en 40 externen.

Celdelingsconcept
“New Nexus volgt het ‘celdelingconcept’. Als het bedrijf groeit, splitsen we het op in nieuwe bedrijven die zich specifiek richten op één specialisme”, legt Tapper uit. Dat is inmiddels al vijf keer gebeurd. Elk bedrijf wordt overgedragen aan de medewerkers en zij vormen een soort corporatie met een eigen stuurman. Volgens Tapper komen ondernemerschap, samenwerken en innovatie dan het beste tot hun recht. Het moederbedrijf faciliteert. En dit alles leidt tot mooie winsten. Die wordt door de medewerkers voor de helft verdeeld over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Denk aan goede doelen, sponsoring, duurzaamheid, sport, socials en een eigen solarboot.

Richard Tapper over omgang met medewerkers:
‘Juist controle leidt tot gedrag dat controle nodig heeft’

Greppel ligt bij Meppel
Toch nog eventjes over hun dienstverlening: New Nexus is een IT-bedrijf dat is gespecialiseerd in advies over- en ontwikkeling van software, apps en infrastructuur. Vanuit Tynaarlo worden apps ontwikkeld voor klanten uit de hele wereld. Bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland, Singapore en Engeland. Tapper: “Gaat het echter om de fysieke aanwezigheid van onze medewerkers bij de klant, dan is in het algemeen onze stelregel: de greppel ligt bij Meppel. Maximaal één uur in de auto houdt onze medewerkers happy. En medewerkers happy… Klant happy!”

Meer informatie op: www.newnexus.nl

Sponsoren