NewComm IT: Als een huisvader met informatie omgaan

Ontwikkelingen binnen de IT gaan snel. Razendsnel! Met een solide kernteam, veel technische knowhow en een ijzersterke helpdesk lukt het NewComm IT uit Assen om voorop te blijven lopen. Het bedrijf ontwerpt, implementeert en beheert IT-infrastructuur, met veilige werkplekken. “Waar ik nog het meest trots op ben, is dat het ons gelukt is om een prominente positie te verwerven in Nederland als het gaat om IT ontwikkelingen, met een fantastisch team met IT-kennis uit de eigen provincie Drenthe,” aldus directeur Stefan Zevenberg.

In the cloud
NewComm biedt opdrachtgevers standaard werkplekken aan, geplaatst in de eigen cloud-omgeving. En die werkplekken zijn compleet ingericht en zwaar beveiligd! Organisaties in heel Nederland, Europa en zelfs wereldwijd maken er dankbaar gebruik van. Stefan glimlachend: “Wat wel grappig is: wij dachten dat het storm zou lopen, toen wij startten met cloud-computing op 1 januari 2007. Maar op 31 december 2007 hadden we exact nul contracten verkocht! Niemand durfde die stap toen nog te zetten naar moderne technologie. Als directeur neem je dan het besluit om het idee maar even te parkeren en in te zetten op andere technologie. Nu is cloud-computing niet meer weg te denken uit onze samenleving.”

Veiligheid en vitaliteit
Ziekenhuizen, landelijke politieke partijen, scholen: ze behoren allemaal tot het klantenbestand van NewComm. De reden? “Absoluut de veiligheid van onze systemen. Wij hanteren de strengste normen. Wij gaan als een huisvader met alle informatie om,” zegt Stefan. “Maar ook onze voordeur – de Helpdesk – speelt hierin een grote rol. Onze Helpdesk is niet voor niets door onze klanten beoordeeld met een 9,3.” NewComm investeert ook flink in haar medewerkers. Denk aan training en ontwikkeling. De medewerker staat centraal. En dat alles binnen een zeer vitale werkomgeving. NewComm behoorde zelfs tot de finalisten van het meest vitale bedrijf van Nederland in 2017.

Digitale transformatie
Vooroplopen is prachtig, maar hoe hou je die frontpositie? Stefan: “Onze focus ligt op digitale transformatie, neem voorbeeld de bitcoin. Opeens is de bank als tussenpersoon niet meer nodig, omdat men eigen digitale valuta heeft ontwikkeld. Dat gaat razendsnel. Maar wat betekent dat straks in de praktijk voor allerlei overheden, bedrijven en organisaties? Hun wereld gaat er compleet anders uitzien. Wij verwachten een aardverschuiving en willen vooral kijken hoe we het MKB daarbij kunnen helpen. Wij hebben hiervoor al een strategie uitgetekend. Onze kracht blijft de kennisrijke basis, met de wendbaarheid en de constante vernieuwing die dit werk van ons vraagt.”

Meer informatie op www.newcomm.nl

Sponsoren