Ultraware

Een modern en betrokken bedrijf met de blik gericht op de toekomst: dat is Ultraware uit Assen. Idealistisch? Klopt! Maar ook heel praktisch en succesvol, getuige de grote opdrachtgevers waarvoor Ultraware werkt. Een gespecialiseerd team ontwikkelaars creëert bedrijfssoftware, die de klant past als een maatpak. Software voor de educatieve wereld bijvoorbeeld. Midden in de zomervakantie heerst er dan ook topdrukte in deze Drentse onderneming. Hoe dat kan? Simpel: het platform met digitale leermiddelen, waar circa 700.000 leerlingen na de zomer mee aan de slag moeten, wordt hier gebouwd. Desondanks geen stress! Integendeel. Blije en gelukkige mensen.

“Bij Ultraware vinden we het uiterst belangrijk dat onze medewerkers blij en gelukkig zijn”, valt directeur Serge de Mul meteen met de deur in huis. “Blije en gelukkige medewerkers zorgen immers voor blije en gelukkige klanten en die zorgen weer voor opdrachten en een gezonde bedrijfsvoering. Daarmee is de cirkel rond. We besteden veel aandacht aan onze 35 medewerkers. Ze krijgen veel vrijheid en ruimte: zo bepalen ze zelf op wat voor soort stoel ze zitten en achter welk type beeldscherm ze willen werken. We schenken de beste koffie – met eerlijke koffiebonen – en stimuleren dat ze individueel en in teamverband aan sport doen. Ook zorgen we voor een prettig en gezond binnenklimaat.”

Groenste kantoorpand
Het woord klimaat heeft binnen Ultraware een diepere betekenis. Het bedrijf was haar tijd al ver vooruit, toen het in 2014 een eigen pand kocht en meteen besloot om volledig ‘van het gas af’ te gaan. De Mul: “Ons pand is 20 jaar oud en verbruikte voordat wij erin kwamen 17.000 kuub gas per jaar. Dankzij alle maatregelen die wij hebben genomen, verbruiken we nu helemaal géén gas meer en ons elektriciteitsverbruik is gelijk gebleven, mede dankzij slimme domotica. Wij hebben denk ik het groenste kantoorpand van Assen. De volgende stap is dat we zelf onze elektriciteit gaan opwekken met zonnepanelen.”

Lange termijn relatie
“Wij kijken naar belangrijke bedrijfsprocessen, waar standaardsoftware niet werkt en waar grote softwarepakketten te complex of te duur zijn”, legt Serge uit. “Daar voegen wij onze waarde toe, door specifieke oplossingen te ontwikkelen, te bouwen, te hosten en te onderhouden. Daarbij zijn we gericht op de toekomst en op een lange termijn relatie. Het veiligheidsaspect wordt steeds belangrijker in ons werk. De systemen van de toekomst moeten robuust zijn, bestand zijn tegen cybercriminaliteit en aanvallen van buitenaf en ze moeten uiteraard voldoen aan de nieuwe privacywetgeving. We zijn bijna ISO 27001 gecertificeerd. Dat is nu nog vrij uniek, maar over een aantal jaren de standaard!”

Persoonlijk contact
Bij een modern en digitaal bedrijf als Ultraware denk je misschien aan de Randstad, aan thuiswerken, videoconferencing en samenwerking met ontwikkelaars in India. De praktijk is heel anders: “Onze klanten zitten door heel Nederland”, vertelt Serge. “Persoonlijk contact met de klant vinden we heel belangrijk. We zitten direct naast de snelweg en dicht bij andere bedrijven en partners, zoals het Drenthe College, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Ons werk is teamwerk. Communicatie is het allerbelangrijkste! Doordat onze medewerkers in teams in dezelfde ruimte met elkaar samenwerken, behalen we de allerbeste resultaten. Iedereen blij!”

Meer informatie op www.ultraware.nl

Sponsoren