Paviljoen Nijstad
Finalist in de schijnwerpers
Finalist in de schijnwerpers
Van supermarkt naar ook een succesvol paviljoen
Vijf jaar geleden startte Henri met het plan van een restaurant. De unieke ligging, de toekomstplannen en zijn drive om het mensen naar hun zin te maken! Met veelzijdige jaren achter de rug, waaronder een intense periode tijdens de lockdown, hebben zij altijd hun krachten met het team gebundeld om er het beste van te maken met elkaar. Nu in 2024 hebben zij een prachtig bedrijf met elkaar gebouwd, waar ze mensen van Groningen tot Rotterdam blij maken met hun horecagelegenheid en zoveel meer!
Hoe voelt het om finalist te zijn?
Henri: “Het leeft bij ons enorm! Iedereen is ook echt apetrots op wat er nu allemaal gebeurt. We zijn in zo’n korte tijd gegroeid, als voorbeeld mochten we in het eerste jaar 75.000 gasten ontvangen en vorig jaar gewoon meer dan 220.000 gasten(!). Het is een bijzondere ervaring!
Julian: We kunnen altijd wel zeggen tegen iemand dat ze het geweldig doen, op deze manier is het toch wel een extra bevestiging! Dat we als horecazaak al genomineerd waren, voelde als een enorme waardering vooral ook naar ons personeel. We hebben met elkaar zo hard gewerkt! Maar om nu in de finale te staan? Dat is echt fantastisch!”
Naast het restaurant bieden jullie nog meer aan. Wat doen jullie allemaal?
Julian: “We hebben een duikschool, twee sportscholen, en nog veel meer hier. Het zijn wel externe partijen, maar we werken nauw samen. Alles gaat via ons kantoor en wij regelen dat voor de gasten. Dat maakt het mogelijk om voor grote groepen activiteiten aan te bieden, zoals een BBQ of buffet in combinatie met een sportieve activiteit. Bij ons kun je zelfs met 300 man terecht!”
Henri vult aan: “Wil je een fair organiseren? Prima! Dan gaan we met z’n allen zitten en regelen we het. We staan altijd open voor ideeën en kijken naar de mogelijkheden!”
Het thema van dit jaar is ‘verrassende verbindingen’. Hoe sluit Paviljoen Nijstad hierbij aan?
Henri: “Het blijft me verbazen hoe bekend Nijstad is, zelfs buiten de regio! Laatst sprak ik iemand uit Almelo en toen ik vertelde dat we een ‘restaurant’ hebben, herkende hij meteen de naam Nijstad. Dat is toch bizar?”
“Wat ook mooi is, is dat mensen uit alle hoeken van Nederland elkaar hier ontmoeten. Bijvoorbeeld vriendinnen uit Emmen en Zwolle die afspreken bij ons paviljoen. Dat is toch de perfecte vorm van verbinding! We werken ook samen met allerlei partijen, van duikscholen tot evenementenorganisatoren. En als je het over verbinding hebt, er worden hier ook veel huwelijken gesloten! Komend jaar staan er meer dan 30 gepland.”
Hoe houden jullie de verbinding met het personeel in deze hectische branche?
Julian: “Ons team is echt fantastisch. We zijn in korte tijd gegroeid van 29 naar 120 medewerkers, en dat vraagt om veel aandacht en enthousiasme. We zijn zo dankbaar voor hen—iedereen zet altijd zijn beste beentje voor. Het mooie is: we doen het samen. Als het onverwacht mooi weer is en we een tandje bij moeten zetten, spring ik ook in. We cheffen het met z’n allen!”
“Ook onze kok verdient een pluim,” voegt Henri toe. “Hij is er vanaf het begin bij en heeft een enorme groei doorgemaakt. Daarnaast organiseren we voor het personeel leuke uitjes en trainingen, zoals cocktailworkshops en tapcursussen, om hun skills verder te ontwikkelen.”
Welke toekomstplannen hebben jullie?
Henri: “Er staan veel dingen op stapel. Van uitbreiding van de parkeerplaats tot de ontwikkeling van een hotel en vakantiepark in onze omgeving waar wij de horeca voor mogen verzorgen. We zitten zeker niet stil en hebben nog genoeg plannen en uitdagingen voor de toekomst van Nijstad!”
Julian: “Als je kijkt naar 5 jaar terug, toen dit hier alleen een zandwinning was en als je nu nadenkt over waar we over 5 jaar staan, dan is het zo’n wereld van verschil!
Henri: “De poort van Drenthe. We hebben het al een keertje eerder in een interview benoemd. Ik geloof het echt, als straks alles klaar is: met een hotel, een vakantiepark en de nieuwe faciliteiten allemaal. Dan krijg je wel echt het gevoel van een poort van Drenthe!”
Heb je een tip voor andere (toekomstige) ondernemers in Drenthe?
Henri: “Voor mij gaat het niet om geld verdienen. Als je ergens passie voor hebt en je wilt iets moois neerzetten, dan komt de rest vanzelf. Zorg dat je medewerkers altijd op nummer één staan, dan volgen de centen wel. Wees eerlijk, transparant, en los problemen meteen op. Laat je vooral niet afleiden door de concurrentie. Blijf bij je eigen kracht en geef je personeel de aandacht die ze verdienen!”
Meer weten over Paviljoen Nijstad?
Bezoek hun website: paviljoennijstad.nl