De Groot Installatiegroep – 2016

Emmen

De Groot Installatiegroep

De Drentse Onderneming van het Jaar 2016 is gewonnen door De Groot Installatiegroep uit Emmen. Tijdens een spannende finale in theater De Nieuwe Kolk in Assen, kwam De Groot als winnaar uit de bus. De Groot is daarmee de eerste winnaar van de titel: Drentse Onderneming van het Jaar.

De jury was onder de indruk van het bedrijf en de rol die ze vervult in en voor de samenleving. Het familiebedrijf dat is opgericht in 1965, is in ruim 50 jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de Nederlandse installatiebranche. Zo is de techniek van De Groot terug te vinden in (zoals ze dat zelf noemen) Grootse projecten, in binnen- en buitenland. Een mooi voorbeeld hiervan is de brandbeveiliging in De Rotterdam, het grootste gebouw van Nederland. Maar ook installaties in het Centraal Station van Amsterdam, het UMCG en De Nieuwe Kolk zijn afkomstig van De Groot.

De overige genomineerden voor de Drentse Onderneming van het Jaar 2016

Apollo Group (Coevorden)

Apollo Group ontwerpt, produceert, verkoopt en installeert complete integrale oplossingen voor mechanische afhandeling en transportinstallaties voor bulk- de verpakte goederen industrie.

De Apollo Group biedt een breed scala van producten aan en is verdeeld in vier verschillende bedrijven gescheiden langs verschillende productlijnen: Vertical Conveying, Baling & Debaling en Logistic Systems. Deze drie bedrijven hebben hun eigen verkoop, engineering en productie mogelijkheden. De vierde entiteit is Apollo Service, die verantwoordelijk is voor de service en installatie van alle producten die geproduceerd zijn door de Apollo Group.

www.apollobv.com


De ZorgZaak (Hoogeveen)

Ruim 20 jaren geleden is de ZorgZaak gestart vanuit de visie dat de thuiszorg beter kon en moest. Het motto: wij maken het verschil in het leven van mensen. Door op een eigen manier in te springen op behoeften in de markt werden ze in 2009 daardoor nog uitgeroepen tot zorgorganisatie van het jaar.

“ZorgZakers weten van aanpakken en lopen nooit weg voor de ‘moeilijke gevallen’. Daar staan we bekend om en daar zijn we trots op. Uitdagingen gaan we met opgestroopte mouwen te lijf. Niet eindeloos blijven praten, maar gewoon doen!”

www.zorgzaak.nl


ALMED assembling & packaging (Hoogeveen)

ALMED is specialist in het vakkundig assembleren, verpakken en transporteren van medische instrumenten, medische hulpmiddelen en meer. Zoals het verpakken van producten voor de foodindustrie, waarbij de hoogst haalbare hygiëne de norm is.

Almed heeft met zijn high-tech cleanrooms bewust besloten nog een stapje verder te gaan dan ‘binnen de norm’ of ‘ruim voldoende’. Hun klanten willen boven alles een absoluut verantwoord en vertrouwd product. En dan ligt de lat hoog.

www.almed.nl


InterStage BV (Meppel)

InterStage BV bouwt constructies voor zowel in- als outdoorevents. Denk hierbij aan: roofsystems, floorystems, scaffolding, vloer- en tegenkantafwerking, stage-accessoires & Mojo barriers. Daarbij geven ze de hoge prioriteit aan gebruiksgemak, flexibiliteit, veiligheid en planning.

Door vergaande automatisering worden klanten efficiënt en gebruiksvriendelijk bedient gedurende de voorbereiding en de uitvoering. Met een eigen tekenafdeling geeft ons de mogelijkheid om u snel te kunnen voorzien van goede en duidelijke tekeningen. Daarnaast kunnen wij met deze software ook in een vroeg stadium impressies aanleveren die u een goed beeld geven van wat u kunt verwachten.

www.interstage.eu


Smits Assen (Jollein) (Assen)

Sinds 1973 is Smits Assen B.V. een succesvolle onderneming in babykamertextiel en -accessoires. Onder de merknaam Jollein ontwerpt zij elk jaar nieuwe collecties met hippe, trendy dessins voor: hoeslakens, dekens, lakens, overtrekken, slaapzakken, boxkleden, boxopbergzakken, badcapes, slabben, hydrofiel producten, voedingskussens, sluiers, klamboes, fauteuils en nog veel meer. De collecties zijn praktisch inzetbaar, kwalitatief hoogstaand en houden rekening met de marktontwikkelingen. Bijna al hun leveranciers zijn aangesloten bij de BSCI: Business Social Compliance Initiative, een vereniging van fabrikanten over de hele wereld die wil voorkomen dat hun producten worden gemaakt onder slechte omstandigheden. Zo streven ze naar een goede balans tussen people, planet en profit.

www.jollein.com


Wildlands Adventure Zoo (Emmen)

Sinds 25 maart 2016 kan het: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

“In WILDLANDS creëren we ruime habitats voor onze dieren, ingericht zoals de natuurlijke leefomgeving van de dieren eruit ziet. Daarmee creëren we zo natuurgetrouw mogelijke ecosystemen (flora en fauna). Dat versterkt niet alleen ons concept, maar zo zijn we ook toonaangevend op het gebied van dierenwelzijn en educatie.”

www.wildlands.nl