Finalisten Drentse Onderneming van het Jaar 2020 bekend!

De finalisten Drentse Onderneming van het jaar: Bork Groep, Miron Violetglass en de Olijslager Groep.

Spannend was het zeker voor alle genomineerden, gisteravond in Assen. Alleen al omdat de vorm waarin de bijeenkomst is gegoten – zowel live als via livestream – een extra uitdaging met zich mee bracht. Het gastvrije Drenthe College in Assen was bereid de 10 genomineerden, hun supporters en andere gasten een fijn – en COVID-19-veiig onderdak te bieden. Jury, bestuur en andere toeschouwers – ook via de livestream – waren hoorbaar onder de indruk van de hoge kwaliteit van de presentaties. Je moet het maar even doen: in drie minuten je bedrijf presenteren. En dan ook nog op zo’n manier dat iedereen snapt wat je doet, wat je motivatie is om datgene te doen en hoe je jezelf daarin onderscheidt van je concurrenten. 

Op dinsdag 24 november vindt de finale plaats in Meppel. Hoe deze avond er precies uit komt te zien is natuurlijk mede afhankelijk van hoe COVID-19 zich ontwikkeld de komende maanden. Daarnaast belooft het natuurlijk voor de finalisten opnieuw spannend te worden: het zijn drie bedrijven die weliswaar op het eerste oog zeer verschillen, maar zeker niet voor elkaar onder doen.

Bork Groep
Als innovatief koploper binnen de sloop-, recycling- en saneringsbranche, wil de Bork Groep een waardevolle bijdrage leveren aan een wereld die met trots doorgegeven kan worden aan toekomstige generaties. Het verwezenlijken van deze droom begint door simpelweg een beetje beter op elkaar en de omgeving te letten. Daarom slopen zij met respect voor omgeving, mens en dier. Dankzij een duurzame mindset, allerlei technische ontwikkelingen én een innovatief gedachtegoed kunnen zij hun missie steeds beter nastreven: ruimte maken voor vooruitgang.

Olijslager Groep
Olijslager levert een compleet assortiment verf- en non-paint producten voor professionele schilders en Doe Het Zelf winkels. Na meer dan 65 jaar is het oorspronkelijke familiebedrijf uitgegroeid tot de Olijslager Groep, de grootste verfgroothandel in Noord-Nederland. Met Olijslager Verf, Olijslager Techniek, Schriever, Stucshop, VAG Glas en Probin bedient de Olijslager Groep een brede groep vakgerichte professionals en retail in DHZ. Met 22 Verf verkooppunten in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel is er altijd een Olijslager verkooppunt in de buurt.

Miron Violetglass
Miron Violetglass ontwikkelt en verkoopt glazen verpakkingen voor natuurlijke producten in voeding, supplementen, dranken, cosmetica en persoonlijke verzorging.

De materiaaleigenschappen van het glas zijn een belangrijke USP: het glas beschermt niet alleen tegen zonlicht, het maakt er ook op een positieve manier gebruik van door het schadelijke zichtbare deel van zonlicht te filteren, en het Violet, UVa en infrarode gedeelte door te laten, waardoor de bio-energetische waarden (en dus de kwaliteit) van de inhoud optimaal en langer bewaard blijft. De verpakking is dus uniek, en het bedrijf zelf ook: ze leveren niet alleen het glas maar een totaaloplossing: dus ook het pipetje, pompje of deksel dat erbij hoort.