Resato winnaar 2017

Resato International is Drentse Onderneming van het Jaar 2017

Tijdens een spannende finale op donderdag 16 november in De Nieuwe Kolk te Assen kwam Resato International als winnaar van de Drentse Onderneming van het Jaar uit de bus. Het Assense bedrijf neemt daarmee de prestigieuze titel over van De Groot Installatiegroep.

De jury was enorm onder de indruk van het Drentse bedrijf. “Als front runner zoekt Resato letterlijk de grenzen van de techniek op. Zij zet internationaal de nieuwe standaard op het gebied van hogedruktechnologie. Of het nu gaat om waterjetsnijders of componenten voor de olie- en gasindustrie, de oplossingen van Resato zijn indrukwekkend!” aldus juryvoorzitter Henk Brink.

Internationaal en regionaal
Resato kent een wereldwijde klantenkring. Ze is daarom volledig internationaal georiënteerde onderneming. Maar voor haar inkoop maakt ze bewust gebruik van toeleveranciers uit Noord-Nederland: maar liefst 45% van haar inkopen doet Resato in de regio. Met deze strategie is het bedrijf van grote economische waarde voor Noord-Nederland.

Groene bijdrage
Ook op het gebied van het milieu is Resato vooruitstrevend. Zo is er sinds de ingebruikname van het nieuwe bedrijfspand in Assen nog geen kubieke meter gas verstookt. En Resato gaat verder. Als frontrunner in waterstoftechnologie biedt Resato producten aan die een mogelijke doorbraak voor een groenere wereld faciliteren. Het mobiele waterstoftankstation voor voertuigen is hier een prachtig voorbeeld van.

Aandacht voor de medewerkers
De jury was tevens onder de indruk van de aandacht die de directeuren, Rob Castien en Ton Driessen, hebben voor hun medewerkers. Zo wordt met het concept Fit@Resato op diverse manieren een gezonde levensstijl gestimuleerd en staat veilig werken hoog in het vaandel. Daarnaast is er een e-learning omgeving beschikbaar, zodat medewerkers zich permanent kunnen blijven ontwikkelen.

Finaleavond
Tijdens de feestelijke finaleavond waren ruim 200 bezoekers getuige van de spannende ontknoping. Dankzij een optreden van ‘keynote speaker’ Harm Post en het Noord Nederlands Toneel moesten  de finalisten, BPZ, Resato en Waterking, nog even in spanning wachten op het verlossende woord van de jury.

Het complete juryrapport vindt u hier.