Complies: hardware en soft selling

Dit jaar viert computergroothandel Complies uit Tynaarlo haar 25-jarig jubileum. Wat ooit begon als een hobby aan een keukentafel, is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met klanten in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Denemarken. ‘Elke klant is even belangrijk. Regelmatig contact met de klant is van groot belang’, vertelt directeur/eigenaar Arjan Bergsma. De IT distributeur zweert bij relationmanagement. En dat legt ze geen windeieren.

‘Wij onderscheiden ons vooral in onze klantbenadering’, weet Bergsma. ‘Al onze accountmanagers hebben hun eigen, vaste klanten. Ze kennen hun verjaardagen, weten wat er in de winkels leeft. Bovendien zijn er geen zware targets; de accountmanagers hoeven niet te pushen richting verkoop. Dat maakt dat er uiteindelijk een persoonlijke relatie ontstaat met de klant, ook al verloopt de communicatie voornamelijk via de telefoon. En dan groeit er een gunfactor in ons voordeel’.

Assortiment en milieu
Complies is al 25 jaar actief op de computermarkt en verkoopt de kleinste computeronderdelen tot aan de grootste tv-schermen. ‘We bezitten een magazijn van maar liefst 6.500m2, want bestellingen moeten de volgende dag en soms zelfs dezelfde dag nog bij de klant geleverd worden. Deze leveringen proberen we zoveel mogelijk via Fietskoeriers te organiseren, een schone manier van distributie. Aandacht voor het milieu blijkt ook uit het gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal en een warmtepomp die gevoed wordt uit een eigen zonnepanelenpark.

Trends en ontwikkelingen
Complies gaat al jaren voor een lineaire groei. ‘Op die manier kunnen we onze beloftes naar de klant altijd waarmaken’, vindt Bergsma. Dagelijks monitoren de inkopers van Complies het assortiment op een juist gehanteerde prijsstelling ten opzichte van de markt. Bergsma: ‘We volgen trends en ontwikkelingen op de voet en passen ons assortiment zo nodig direct aan. Een nieuwe en opkomende markt zijn Refurbished producten waar wij ons juist al jaren op richten. Deze producten krijgen een tweede kans. Wij bieden onze klanten goede marges, dit staat voorop. Ook hebben we een afdeling die computers modificeert en repareert en een eigen assemblage afdeling.’

Fluitend
Gevraagd naar zijn ambities met het bedrijf antwoordt Bergsma: ‘Dat onze medewerkers fluitend van en naar het werk gaan. We tellen 50 medewerkers. Een deel heeft een rugzakje, anderen komen net van school of vieren hun 12.5 jarig jubileum. Het is heel divers.’ Naast het milieu, houden we ook het personeel vitaal. In de kantine zijn gezonde maaltijden beschikbaar en er is vers fruit. Fanatieke medewerkers vertegenwoordigen Complies regelmatig tijdens hardloopevenementen in de provincie. Op deze manier vormen wij een hecht team . Samen zijn wij Complies!’

Website Complies BV

Sponsoren