VDH: superkoel!

Koeling voor bananen in de supermarkt? Of speciale airco-systemen op alle suites van de ‘Superyacht’ van Steven Spielberg? Geen punt. VDH Products BV regelt het. Dit van oorsprong Drentse familiebedrijf heeft werkelijk alles in huis: engineers, vakmensen, kennis van elektronica en regelapparatuur, maar vooral de juiste bedrijfssfeer. Al meer dan 40 jaar levert VDH mechanische en elektronische instrumenten voor het meten van temperatuur, druk en relatieve luchtvochtigheid aan klanten over de hele wereld.

Hightech
VDH is een autoriteit op het gebied van hightech meetinstrumenten en systemen in meer dan 60 landen. Met behulp van zogenaamde bewaarcomputers stelt het bedrijf haar klanten in staat om grote ladingen voedingsproducten in de juiste kwaliteit te bewaren. Opmerkelijk voor een ‘bedrijfje’ dat ooit in een garage in Roden begon met twee personen. Paulus Flokstra, Head BU Production bij VDH: “Alles wat je eet en drinkt, daar maken wij apparatuur voor. Vanaf het zaadje van de banaan, tot aan de trossen die in de schappen liggen en alles wat daar tussenin zit. Dus ook de koeling van transportvrachtwagens.”

Mensenwerk
Naast koelsystemen voor voedsel horen ook de eerder genoemde productie van speciale airco-systemen tot de activiteiten van het bedrijf. Maar ook voor een custom-made regeling voor een druppelloos glazenscherm bij een zwembad (waar films op geprojecteerd kunnen worden) draait het bedrijf z’n hand niet om. En dat voor op de ‘Superyacht’ van Steven Spielberg. Een grote naam! Toch zal VDH niet snel naast de schoenen lopen. Paulus: “Het blijft mensenwerk. Dat beseffen wij heel goed. Daarom behandelen we iedereen met de aandacht die men nodig heeft. Een boer om de hoek of een beroemdheid uit Amerika, bij ons zijn ze allemaal gelijk.”

Creatief zijn
VDH wil haar prominente marktpositie graag verder verstevigen. “Dat doen we door creatief om te gaan met wat er op ons pad komt”, legt Paulus uit. “Zo zijn we benaderd door het ministerie van Economische Zaken om blockchain in the foodchain te ontwikkelen, samen met de Universiteit van Wageningen. Door blockchain technologie toe te passen, kunnen we de hele voedselketen transparanter maken en verder stroomlijnen en optimaliseren. Daarnaast investeren we flink in robotisering. Wij geloven in de ontwikkeling van Smart Industrie 4.0. Zo blijven we altijd twee stappen voor op onze concurrenten.”

Workshops
Ook op het gebied van personeelsbeleid loopt VDH voorop. Paulus: “Je kent de uitdrukking ‘met twee maten meten’? Wij werken hier wel met 70 maten! We willen het beste voor elke medewerker. Andere bedrijven vragen ons om workshops te geven over ons personeelsbeleid. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste medewerkers vindt en dat die met veel plezier, soms wel tot aan hun pensioen, bij jou blijven werken? Wij bereiken dat door veel te luisteren naar en te communiceren met onze werknemers. Voor iedereen stippelen we een persoonlijk pad uit. Dat we daar keer op keer in slagen, maakt mij hartstikke trots,” zegt Paulus met een brede glimlach.

Meer informatie op www.vdhproducts.com

Sponsoren