5 tips van Mare Riemersma, Lid College van Bestuur Drenthe

5 tips van Mare Riemersma, Lid College van Bestuur Drenthe

De Stichting Drentse Onderneming van het Jaar biedt ondernemingen een podium en maakt lessen en inzichten van deze organisaties inzichtelijk. Het doel? Praktische tips delen met Drentse ondernemingen waarmee zij direct aan de slag kunnen, met een bloeiend ondernemersklimaat als gevolg. Deze week geeft Mare Riemersma, Lid College van Bestuur Drenthe 5 tips om je organisatie te versterken.

  1. Kies voor Drentse nuchterheid: Hou het eenvoudig en zorg voor een solide basis van waaruit je kan groeien en die past bij de Drentse nuchtere mentaliteit. Kijk daarbij wel wat je vanuit die nuchterheid extra kan doen: voor de regio, de samenleving, de wereld. Gewoon omdat het kan en omdat we er voor elkaar zijn.
  2. Blijf in beweging: Ga niet stil staan maar maak altijd stappen vooruit. Ze hoeven niet groots te zijn. Zet juist die stappen als het lastig is of tegenzit. Vergeet dan ook niet om af en toe eens om te kijken. Je zult versteld staan van de resultaten die je hebt gerealiseerd terwijl je aan het werk was.
  3. Hier kom ik weg: Wees trots op waar je vandaan komt en ga op zoek naar de kenmerken die maken wie je bent. Vergroot die kenmerken en wees daar trots op. Vertel over de geschiedenis van je onderneming. Bedenk daarbij dat je huidige medewerkers en stagiaires de toekomst hebben. Het investeren in diversiteit, talenten en groei van je medewerkers loont: altijd!
  4. Hunebed Highway: Durf gekke en creatieve keuzes te maken die verrassen. Schijn het licht eens op andere onderdelen van je onderneming. Zoek in je omgeving naar elementen die je kan verbinden aan je eigen diensten of producten waardoor iedereen het van een hele nieuw kant gaat bekijken. Grijp die kansen.
  5. Vergeet niet te genieten: In Drenthe is het zo mooi om stil te staan en te genieten van de prachtige omgeving. Ook in je eigen onderneming is het belangrijk om aandacht te hebben voor wat er is. Heb oog voor de klanten die maken dat je er bent, voor de mensen met wie je dagelijks samenwerkt en voor de wereld om je heen. Kijken en genieten is de manier om je horizon te verbreden.

Het onderwijs in het Noorden draagt graag bij aan deze versterking. Wist je dat Drenthe College in de regio Emmen, Assen en Meppel een heel breed aanbod heeft voor het om-, na en bijscholen van medewerkers? Gek genoeg zit er zelfs gratis aanbod bij. Kijk gerust eens verder op Drenthe College voor bedrijven.