De drie finalisten van de Drentse Onderneming van het Jaar 2019 zijn bekend. Dat zijn Avitec uit Nieuw Buinen, Graaco uit Coevorden en SEM Productions uit Meppel. Een spannende avond voor alle genomineerden, maar ook zeker een lastige klus voor de jury. De prachtige entourage van het Shakespeare Theater in Diever heeft alle genomineerden zeker geholpen hun pitch naar een hoog niveau te brengen. Jury, bestuur en andere toeschouwers waren hoorbaar onder de indruk van de hoge kwaliteit van de presentaties. Je moet het maar even doen: in drie minuten je bedrijf zo presenteren dat iedereen snapt wat je doet, wat je motivatie is om datgene te doen en hoe je jezelf daarin onderscheidt van je concurrenten.

Op donderdag 21 november vindt de finale plaats in De Tamboer in Hoogeveen. Dat belooft opnieuw spannende te worden: het zijn drie bedrijven die weliswaar op het eerste oog zeer verschillen, maar zeker niet voor elkaar onder doen.

Avitec
Avitec bestaat uit: Avitec advies & techniek, Avitec infra & milieu, Avitec service, Avitec bouw en Avitec rioolservice. Daarnaast zijn er de zusterondernemingen B&M groenvoorziening, Milieu+ en Green-Invest Drenthe. Daarmee werken ze volledig circulair. B&M groenvoorziening biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om via stage en leertrajecten terug te keren in het arbeidsproces. Bijzonder duurzaam.

Graaco
Graaco is logistiek dienstverlener die allerlei transport en warehouse activiteiten voor anderen verricht. Het bedrijf biedt diverse logistieke- en verpakkingsactiviteiten, waaronder ‘third party logistics (3PL)’. Graaco is als enige bedrijf in Nederland rechtstreeks verbonden aan het Nederlandse en het Duitse/Europese spoorwegennet. Hierdoor kunnen klanten hun goederen duurzaam laten vervoeren. Graaco bevindt zich bovendien op een belangrijk kruispunt van de ‘nieuwe zijderoute’ tussen Europa en China.

SEM Productions
SEM Productions is gespecialiseerd in eventtechniek. De kern van de dienstverlening is de technische productie en realisatie van een evenement. Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld: geluidsystemen, lichtshows, LED schermen, beursstands en projectieschermen. Deze diensten worden voornamelijk als compleet pakket inclusief transport en bediening geleverd. SEM Productions is graag van het ontwerp tot en met de eindrealisatie van de technische infrastructuur een toegevoegde waarde voor de opdrachtgever. Het werkgebied van SEM Productions bestrijkt heel Europa en is zeer divers: van concerten tot bedrijfsfeesten, van standbouw tot TV- en theaterproducties.

Drentse Onderneming van het Jaar

Over de prijs

Drenthe kent ruim 40.000 ondernemingen. Ondernemingen in vele soorten en maten. Van ondernemingen met omzetten van vele tientallen miljoenen en honderden werknemers tot startende ondernemingen met zeer kleine winstmarges en met geen of slechts 1 of 2 personeelsleden. Allemaal of althans bijna allemaal worden ze geleid door hard werkende, enthousiaste, gedreven en bezielde ondernemers.

De Stichting “Drentse Onderneming van het Jaar” wil door het jaarlijks toekennen van deze titel haar bewondering en waardering tonen voor al die zeer uiteenlopende, Drentse ondernemingen. Het is haar bedoeling dat de prijs het belang onderstreept van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in Drenthe.

De jury gaat dit jaar op zoek naar een onderneming in plaats van de ondernemer om hiermee recht te doen aan het geheel van de inzet van alle medewerkers en directie. Samen vormen zij het hart van het bedrijf en werken ze aan het succes van hun onderneming. Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor de Drentse Onderneming van het Jaar zijn ondernemingen die vanuit een duidelijke strategische visie, op een creatieve en innovatieve wijze, een maatschappelijk en duurzaam verantwoord beleid voeren en daarmee ook financieel succesvol zijn. Bedrijven waar Drenthe trots op kan zijn.

Meerdere Drentse bedrijven, gemeenten en provincie ondersteunen dit nieuwe initiatief. Met de nieuwe opzet Drentse Onderneming van het Jaar wordt een bijdrage geleverd aan de zichtbaarheid van onze economische parels en daarmee ook onze regionale economie.