Miron Violetglass wint Drentse Onderneming van het Jaar 2020

Miron Violetglass wint Drentse Onderneming van het Jaar 2020

Miron Violetglass uit Hoogeveen is gekozen tot Drentse Onderneming van het Jaar 2020. Dat werd 9 februari 2021 bekendgemaakt tijdens de finaleavond. In de finale versloeg Miron Violetglass de andere finalisten Olijslager Groep en Bork Groep. 

Uit ruim 150 aangemelde bedrijven in het voorjaar van 2020 werden er 10 geselecteerd door de jury en genomineerd voor de pitch avond bij het Drenthe College in november 2020. Hier werden 3 bedrijven verkozen die doordrongen tot de finale. “De kwaliteit van de bedrijven was dit jaar uitzonderlijk hoog en geeft aan dat zich veel zakelijke parels in Drenthe bevinden, waar wij met recht trots op mogen zijn! Aldus de juryvoorzitter Ludo Mennes en de ere-voorzitter Henk Brink. Het zijn wat de jury betreft alle drie buitengewoon goede ondernemingen! Maar er is maar één bedrijf dat zich vanaf nu onderneming van het jaar 2020 mag noemen en dat is Miron Violetglass uit Hoogeveen”, vertelt Ludo Mennes. 

De Onderneming van het Jaar 2020! 

Miron Violetglass ontwikkelt en verkoopt glazen verpakkingen voor natuurlijke producten in voeding, supplementen, dranken, cosmetica en persoonlijke verzorging. 

De materiaaleigenschappen van het glas zijn een belangrijke USP: het glas beschermt niet alleen tegen zonlicht, het maakt er ook op een positieve manier gebruik van door het schadelijke zichtbare deel van zonlicht te filteren, en het Violet, UVa en infrarode gedeelte door te laten, waardoor de bio-energetische waarden (en dus de kwaliteit) van de inhoud optimaal en langer bewaard blijft. De verpakking is dus uniek, en het bedrijf zelf ook: ze leveren niet alleen het glas maar een totaaloplossing: dus ook het pipetje, pompje of deksel dat erbij hoort. 

Miron Violetglass, dat inmiddels reeds 25 jaar bestaat, is in staat om business uit 70 landen te genereren en naar Hoogeveen te halen. Vanuit een goed geoutilleerd bedrijfspand opereert een team van 25 medewerkers hoofdzakelijk internationaal. 

Vanwege de exportactiviteiten zou de bedrijfslocatie heel goed in de Randstad of buiten Nederland kunnen hebben liggen. Desondanks is een bewuste keuze gemaakt door de oprichters en eigenaren om het bedrijf in Drenthe te vestigen, vanwege het feit dat zij hun roots in Hoogeveen hebben liggen. De binding met de provincie en het noorden zit diep. 

De locatie oogt fris, professioneel en met oog voor de medewerkers. Het pand is duurzaam ingericht en biedt voldoende ruimte voor verdere groei van het bedrijf. De directeur is een jaar geleden aangetrokken met de opdracht om het bedrijf verder te laten groeien. Hij heeft het afgelopen jaar veel aandacht besteed om de interne organisatie gestructureerd neer te zetten en voor te bereiden op verdere groei. Tijdens het jurybezoek werd gesproken van start up naar scale up, in onze optiek is hier al sprake van scale up ++! 

Er is binnen het bedrijf veel aandacht voor een open cultuur en er veel aandacht besteed aan vitaliteit en werkplezier. 

Micha Medendop, algemeen directeur van Miron Violetglass zegt verrast te zijn als relatief jonge onderneming onder de finalisten maar gezien ons innovatieve en internationale karakter was dat blijkbaar geen factor van belang voor de jury. “Uiteraard zijn we super trots”. 

De verkiezing 2020 was geen gemakkelijke opgave 

Dit jaar was de verkiezing van de Drentse Onderneming van het jaar voor de jury geen eenvoudige opgave. De Corona crisis met twee lock downs maakten het er voor de jury van de Drentse Onderneming van het Jaar niet makkelijker op. De finale avond, gepland voor november 2020, werd noodgedwongen uitgesteld naar februari 2021. Gelukkig is men in staat gebleken om met een stuk creativiteit en digitale ondersteuning alsnog te komen tot de winnaar van de prijs van Drentse Onderneming van het Jaar 2020! 

Opvolger van Avitec 

Miron Violetglass volgt Avitec uit Nieuw-Buinen op als Drentse Onderneming van het Jaar. Eerder wonnen Vepa uit Hoogeveen, Resato uit Assen en De Groot Installatiegroep uit Emmen. 

Aftermovie 2020