Persbericht – Genomineerden 2023 bekend

De genomineerden voor de verkiezing Drentse Onderneming van het Jaar 2023 zijn bekend!

Elk jaar biedt de Stichting Drentse Onderneming van het Jaar een podium aan Drentse bedrijven door de prijs “Drentse Onderneming van het Jaar” uit te reiken. De genomineerden worden geselecteerd op basis van criteria zoals innovatiekracht, duurzaamheid, financiële balans en goed ondernemerschap. Dit jaar heeft de gerenommeerde jury weer een top 10 van de meest inspirerende, verbindende en stimulerende bedrijven uit meer dan 150 aanmeldingen gekozen.

De genomineerden van dit jaar, in willekeurige volgorde, zijn: Interzorg Servicecentrum uit Assen, The Chesterfield Brand uit Assen, Alumax Boats uit Meppel, Brink Industrial uit Hoogeveen, Bince uit Assen, Manter International BV uit Emmen, Campooz Group uit Assen, Proxcys B.V. uit Emmen, Van Lier Catering uit Assen en X-Interactive uit Emmen. Deze bedrijven zullen strijden om de felbegeerde titel Drentse Onderneming van het Jaar 2023.

Voorzitter van de jury, Ludo Mennes is tevreden over de kwaliteit van de genomineerde bedrijven dit jaar. “Een mooie mix van verschillende bedrijven, die allemaal in hun vakgebied hard aan de weg timmeren en onderscheidend zijn. Ik kijk uit naar de nominatieavond om hun pitch te horen en te komen tot drie finalisten die gaan strijden om de felbegeerde prijs van Drentse onderneming van 2023!”, aldus Mennes.

Ook Gedeputeerde Henk Brink, erevoorzitter van de Verkiezing van Drentse Onderneming van het Jaar, is enthousiast. Gedeputeerde Henk Brink: “Ook dit jaar blijkt maar weer dat Drenthe rijk is aan kwalitatieve bedrijven die uitblinken in innovatie, duurzaamheid en goed ondernemerschap. De genomineerden zijn een inspiratie voor alle Drentse ondernemers. Deze jaarlijkse verkiezing is een prachtig platform voor Drentse ondernemers om te netwerken en elkaar beter te leren, met name voor jonge, startende bedrijven. De winnaars staan straks in de spotlight, maar alle Drentse bedrijven verdienen een pluim voor hun ondernemerschap. Daar zijn we trots op.”

De genomineerden zullen zich nu voorbereiden op de nominatiebijeenkomst die plaatsvindt op 6 juli 2023 in Grand Café De Brink in Dwingeloo. Hier krijgen zij de kans om zichzelf te presenteren en te bewijzen waarom juist zij de prijs zouden moeten winnen. Aan het einde van deze avond zullen drie bedrijven doorgaan naar de finale op 19 oktober 2023 in het theater De Nieuwe Kolk in Assen.