5 tips van Willem Hein, BeljonWesterterp

5 tips van Willem Hein, BeljonWesterterp

De Stichting Drentse Onderneming van het Jaar biedt topondernemingen een podium en maakt lessen en inzichten van deze organisaties inzichtelijk. Het doel? Praktische tips delen met Drentse ondernemingen waardoor jij direct aan de slag kunt om je onderneming te versterken, met een bloeiend ondernemersklimaat als gevolg. Deze week geeft algemeen directeur Willem Hein van BeljonWesterterp, tevens bestuurslid van de Drentse Onderneming van het Jaar, 5 tips om je onderneming te versterken.

  1. Heb een goed inzicht in de kwaliteiten en drijfveren van je medewerkers. Als je dit goed in kaart hebt, kun je met hen kijken waar ze het best inzetbaar zijn en zullen ze met nog meer voldoening invulling aan hun werkzaamheden geven. Betrokkenheid geeft betere resultaten!
  2. Wat je als onderneming ook doet of het nou export is, dienstverlening of bijvoorbeeld productie, zorg altijd voor de een goede connectie met je omgeving. Investeer in die relaties! Het geeft je meer inzichten, wederzijds begrip en een betere employer branding (om maar eens een mooi Drents woord te gebruiken).
  3. Denk in termen van kansen en mogelijkheden, maar wees niet opportunistisch. Vergeet nooit de “roots” van je bedrijf. De reden van oprichting geeft je een bepaald bestaansrecht en de reden van bestaan. Natuurlijk kun je jezelf opnieuw uitvinden en inspelen op de behoefte in de markt. Maar blijf wel bij de kern van je eigen kunnen. Dat geeft vaak de focus die je nodig hebt. Het oude gezegde “Eeuwigheid gaat voor ogenblik” gaat nog steeds op.
  4. Omarm duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit. Denken aan de wereld in de toekomst is van cruciaal belang. Ondernemen doe je namelijk niet voor jezelf, maar om iets toe te voegen in de ruimste zin van het woord. Zorg ervoor dat je een goede mix in je team(s) hebt. De wereld verandert snel en de diversiteit in je medewerkersbestand zorgt ervoor dat je die veranderingen beter en sneller gaat begrijpen. Het is onderzocht dat ondernemingen die deze uitgangspunten omarmen gemiddeld beter renderen.
  5. Durf de prijs te vragen die bij de kwaliteit van jouw dienst of product past. Het is altijd verleidelijk om een lagere prijs te vragen en mee te gaan in wat je concurrenten wellicht wel doen. Vergeet echter nooit dat je kwaliteit levert en je dienst of product die prijs waard is. De juiste prijs geeft jou immers de focus op de continuïteit van je onderneming en de kans op verdere innovatie. Maar bovenal geniet van het ondernemen!!

Ben jij ook geholpen met deze tips? Geïnspireerd geraakt? Wij wensen jou veel succes met het versterken van jouw onderneming.